Een nieuw jaar, een nieuwe blog!

Een nieuw jaar (1)Het is ruim een maand geleden dat ik mijn laatste blog heb kunnen schrijven. De inspiratie was er volop, de zin om te schrijven ook, maar helaas ontbrak het me aan energie. Maar het goede nieuws is dat ik langzaam aan weer uit mijn energiedepressie kom. Is dat eigenlijk wel een woord? Ik weet het niet, maar het voelt wel zo.

 

Voordat ik verder typ, wil ik jullie allemaal een mooi, warm, inspirerend, licht en positief jaar toe wensen. Dit is wat ik wens voor jullie, mijn vrienden, mijn familie, voor mezelf, alle dieren en eigenlijk  gewoon voor de hele wereld! Ieder jaar wensen mensen elkaar een goed Nieuwjaar.

Een nieuw jaar (2) 

Nu de eerste weken van het nieuwe jaar al weer voorbij zijn, vraag ik me wel af wat de waarde is van deze Nieuwjaarswensen. Heeft het eigenlijk wel zin om dit te doen? Als ik kijk naar de afgelopen weken, betwijfel ik dat soms wel. Vooral als ik naar de nieuwsberichten kijk. Er zijn in deze eerste twee weken van het jaar al veel mensen omgekomen bij aanrijdingen, er wordt een dood baby’tje gevonden, bejaarde mensen zijn beroofd en mishandeld, er worden in één klap elf mensen doodgeschoten, er worden mensen vermist, lopen weg uit instellingen, of verdwijnen van de één op de andere dag uit het leven van een ‘op ’t oog normaal lijkend’ gezin. Er zijn woning-, auto- en bosbranden, er komen nog altijd kinderen en mensen om door honger en vreselijke ziekten en dieren worden nog steeds mishandeld.

 

Waarom zijn er toch zo veel mensen op de wereld die denken dat ze alles zijn. Maar nog veel erger, dat ze vinden dat iedereen op hun manier moeten denken, handelen of moeten zijn.

Waarom zijn er zo veel mensen die vanuit haat en jaloezie handelen in plaats van uit liefde en zorgzaamheid.

En dan heb ik het niet alleen over de misselijke aanslagen die er gepleegd worden.
Nee, dan heb ik het ook over de ‘kleinere’ dingen die om ons heen gebeuren…

Toch zal ik niet stoppen om mensen, dieren en de wereld een goed nieuw jaar te wensen.
Toch zal ik niet stoppen met hopen op een mooi leven voor alles en iedereen op deze aardbol.

Want als we dat ook niet meer zouden doen…

Een nieuw jaar (3)

 

Volgende keer kijk ik terug op mijn persoonlijke jaar.

Hoe is mijn jaar geweest? Wat is er allemaal gebeurd en wat is er allemaal niet gebeurd, waar ik wel op hoopte? Wat zou ik vanaf nu anders willen doen of wat zijn mijn wensen en plannen? Waar zie ik tegen op, waar kijk ik naar uit…

 

Heel veel liefs
Sanne

Logo

6 gedachten over “Een nieuw jaar, een nieuwe blog!”

 1. Hoi lieve Sanne,
  Voor jou ook nog de beste wensen voor een goed maar vooral een beetje een gezond en met minder pijn jaar.
  Je omschrijft het allemaal weer heel doeltreffend. We zijn nog maar 17 dagen in januari en er is al zoveel gebeurd. Wat staat ons nog allemaal te wachten bedenk ik me wel eens.
  Ik ben blij dat je weer een blog hebt geschreven en kijk uit naar je volgende blog.
  Hou je taai.
  Liefs en dikke kus xxx

 2. Hallo lieve,lieve Sanne. Blij dat we weer een blog v j te lezen krijgen. Opnieuw mooi en leuk verwoord. Gelukkig kom jij stilaan uit je ‘winterslaapje’ zou ik het noemen. Zo blij vr je dat je de energie weer even had om ons lectuur te bezorgen. Je hebt gelijk in wat je schrijft over de huidige situatie in onze landen . Hopelijk stopt het vlug,t.t.z houden die negatieve mensen es op hun willetje op te leggen. Arme onschuldige mensen die hier niks mee te maken hebben ….
  Hoop dat je positieve energie alleen mr bergop gaat en je ons met je blog kunt verblijden. Denk aan je xxxx

 3. Lieve Sanne, fijn weer een blog van jou. Dat betekent dat je je weer iets beter begint te voelen. Mijn 2015 wordt iets mooier omdat ik een lieve kaart van je kreeg. Dankjewel daarvoor. Pas goed op jezelf, liefs van mij.

  1. Klopt lieve Gerda, het gaat stapje voor stapje iets beter met me qua energie en moeheid. En mijn kaartje voor jou, al mijn geschreven woorden komen recht uit mijn hart. Je bent echt een heel mooi mens! Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *