Een positief nieuw jaar gewenst!

 

Het nieuwe jaar is begonnen! Ik wens jullie allemaal een mooi en liefdevol jaar!

Zoals jullie misschien al gelezen hebben in “mijn verhaal”, zat ik aan het einde van het vorige jaar in een behoorlijk heftige depressie. Het verdriet en het gemis van mijn drie mannetjes kwam er nog heftiger uit dan in alle voorgaande maanden. Het doet pijn om ze niet meer om me heen te hebben. Om niet meer voor ze te kunnen zorgen. Intens pijn. Mijn man is nu ruim een jaar geleden overleden en ze zeggen dat de tijd alle wonden heelt. Ik denk niet dat deze wond ooit helemaal zal helen, hij wel kleiner kan worden, maar er zal altijd een litteken achter blijven. En weet je, eigenlijk is dat ook helemaal niet erg. Want zo blijven ze voor altijd een beetje bij me!

Naast mijn verdriet en depressie is er nog een andere reden dat het niet zo goed gaat met me ging en gaat. Met de pijn in mijn benen gaat het niet goed. De laatste drie jaar had ik al meer last van mijn spieren en was ik ook sneller moe, maar vanaf de afgelopen zomer/najaar gaat het ineens heel snel achteruit. Ik hoopte dat het te maken had met mijn verdriet en het verwerken daarvan. En dat als ik me beter zou voelen, dat de pijn dan ook minder zou worden.

Omdat ik me heel veel zorgen maakte, vooral ook om de blauwkleuring van mijn handen en voeten, besloot ik toch maar even naar de huisarts te gaan om te vragen wat het kan zijn. Of dit ook iets is wat bij CRPS kan voorkomen. En anders toch maar weer naar de pijnpoli. De huisarts denkt dat het door de stress van de afgelopen tijd komt. En dat de depressie waar ik nu in zit daar ook een oorzaak van is. De pijnpoli zou me niet kunnen helpen denkt ze. Ze wil controleren of de bloeddruk in mijn benen goed is en daar moet ik een week later voor terug komen. Gelukkig blijkt dat allemaal in orde te zijn. Ik vraag nogmaals om een verwijzing naar de pijnpoli hier in Den Bosch, omdat ik in Eindhoven al uitbehandeld ben en ook geen auto meer kan rijden (mijn man ging altijd mee naar de pijnpoli in Eindhoven). En ik wil toch graag weten wat er nu aan de hand is. Ze vind dat nog steeds geen goed idee en denkt dat het beter is als ik naar een neuroloog ga. De pijnpoli in Den Bosch is niet gericht op de CRPS verteld ze. Ik vond het een goed alternatief plan, want ik ben al blij als er iemand me iets meer duidelijkheid kan geven over mijn klachten en het verloop daarvan. Even later word ik door de afdeling gebeld dat ik al snel naar de neuroloog kan.

 

In februari heb ik daar een afspraak en dan zal ik weer schrijven hoe het geweest is.

 

Tot volgende maand!

 

Lieve groet,
Sanne 

cropped-Logo300.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *