Hoog-laag bed via Medipoint

MedipointVandaag mijn laatste blog van deze maand. Het was een maand waarin ik heel erg geconfronteerd ben met mezelf, maar ook een maand met hele positieve ontwikkelingen. Qua gezondheid donder ik nog steeds kei hard achteruit. Mijn spieren kunnen steeds minder aan, waardoor ik week na week meer moeite heb met lopen en staan. In de ochtenduurtjes, van 6 tot ongeveer een uur of 10, schuifel ik letterlijk voetje voor voetje door huis. Daarna heb ik één of twee krukken nodig. Buitenshuis heb ik op de goede ochtenden twee krukken nodig, maar steeds vaker moet ik dan ook al mijn rolstoel gebruiken. De rest van de dag lukt het me niet meer zonder rolstoel.

In mijn vorige twee blogs heb ik verteld dat de afgelopen week een WMO consulente bij mij thuis is gekomen om te kijken wat ze voor mij kon betekenen. Omdat ik al een jaar bezig ben om enige vorm van hulp te krijgen via de WMO had ik niet zo veel vertrouwen meer (zacht uitgedrukt). Maar deze keer kreeg ik een super lieve en meedenkende vrouw. Ze schrok nogal van mijn situatie en het isolement waarin ik al maanden leef, door mijn fysieke achteruitgang. Ze heeft met spoed een goede rolstoel, een scootmobiel, een douchestoel, taxivervoer, elektrische deuren en huishoudelijke hulp aangevraagd. De mevrouw van de huishoudelijke hulp is diezelfde middag nog bij me langs geweest en gisteren belde ze me op om te vertellen dat de hulp al aanstaande dinsdag kan beginnen. Ik kijk er heel erg naar uit om weer een schoon huisje te hebben.

Ook schreef ik dat de huisbaas van Brabant Wonen die week bij mij is langs gekomen en dat ook hij schrok van hoe mijn benen en handen eruit zien. Hij heeft direct geregeld dat er een speciale scootmobiel stalling voor mij wordt geregeld, waar ik hem afgesloten en overdekt in kan stallen en kan opladen. Wij hebben namelijk alleen maar een gezamenlijke fietsenstalling die te smal is en geen stopcontact heeft.

De WMO consulente vertelde dat ik een trippelstoel en een hoog-laag bed kan aanvragen bij de zorgverzekering (in mijn geval het VGZ), omdat de WMO deze niet verstrekt. VGZEen hoog-laag bed met een anti doorlig matras is voor mij alles behalve luxe, omdat ik gemiddeld 16 uur per dag op bed doorbreng. Gisteren heb ik daarom gebeld naar de Welzorg, om te vragen of dit via hen loopt, of dat ik rechtstreeks naar de zorgverzekering moest bellen. De aardige mevrouw verbond me door met Vivent, omdat de Welzorg alleen maar hulpmiddelen uitleent voor tijdelijk gebruik. Welzorg en Vivent schijnen sinds kort ook samen te werken. De mevrouw die ik aan de telefoon was ook al heel aardig en ze legde me uit dat ik bij Medipoint moest zijn voor mijn aanvraag. Iedere zorgverzekeraar heeft zijn eigen zorgleverancier. Maar ze stelde voor, dat ze zelf wel even een verwijzing wilde schrijven en dat Medipoint dan automatisch contact met mij zou opnemen.

En nog geen twee uur later werd ik al gebeld door een hele lieve meneer. Hij vroeg wat ik nodig had, waar ik het voor wilde gebruiken en nam een hele lange vragenlijst met me door. Ik moest zelf alleen nog even aan de huisarts vragen of zij een toestemmingsbriefje wilde schrijven, voor de aangevraagde hulpmiddelen. De huisarts heeft dit dezelfde middag nog voor mij geregeld. Binnenkort wordt ik gebeld door de bezorgers om een bezorgdatum af te spreken.

Mijn website heb ik CRPS needs LOVE genoemd, omdat ik vind dat mensen met CRPS wat meer liefde en begrip mogen krijgen. Van artsen, instanties en mensen in hun omgeving. Zowel de WMO consulente als de huisbaas als de meneer van Medipoint, weten niet van het bestaan of de titel van mijn website.

Ik was er altijd al van overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde. Na afgelopen week, weet ik het zeker.

Wauw!

Lieve groetjes,
Sanne

Logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *