Jippie…! Mijn rolstoel is besteld!

Nijntje in rolstoelEindelijk is het dan zover, mijn rolstoel is besteld. Van de week kreeg ik de bevestiging zwart op wit met de post. Het heeft ontzettend lang geduurd en ik zal nog ongeveer twee maanden moeten wachten tot ik hem in huis heb, maar ik weet nu wel waarop ik wacht. En dat is wel zo fijn! Fijn? Nee. Het is super tof, waanzinnig en fantastisch!

Even terug naar hoe het begon…

In mei heb ik naar de WMO gebeld om te vragen voor hulp. Mijn gezondheid ging al lange tijd achteruit, maar dat laatste half jaar ging het in een rap tempo berg afwaarts. Ik kreeg een afspraak met een WMO consulente en zij kwam bij mij op huisbezoek. Samen bespraken we de mogelijkheden van hulp en hulpmiddelen die de WMO kon bieden.

Uiteindelijk heeft ze voor mij een aanvraag ingediend voor:

 • huishoudelijke hulp (deze is direct begonnen)

 • rolstoelvervoer (inmiddels heb ik de pasjes binnen)

 • bijzondere bijstand (mijn uitkering is getoetst en is goedgekeurd)

 • douchestoel (is binnen)

 • scootmobiel (aanvraag is goedgekeurd, komt als stalling gerealiseerd is)

 • elektrische deuren flat (aanvraag is mondeling goedgekeurd)

 • rolstoel (aanvraag is nu ook goedgekeurd en rolstoel wordt besteld)

Wat betreft de rolstoel ging het allemaal niet zo gemakkelijk, zoals je in mijn vorige blog’s hebt kunnen lezen. Tweeënhalve maand geleden was er al een rolstoel voor mij aangemeten en besteld. Helaas kreeg ik ineens te horen dat deze veel te duur was.

Maar na de herkeuring van drie weken terug, zijn ze tot de conclusie gekomen dat dit toch echt de juiste rolstoel voor mij is. En uiteindelijk is hij opnieuw voor me besteld.

 

Dit is hem!!!         De Quickie Neon SA!!!

Quickie Neon SA(Het plaatje komt van hun website, vandaar dat hier nog niet de in-hoogte-verstelbare beensteunen op staan)

 

Volgende week hoop ik ook positief nieuws te kunnen brengen over de aanvraag en mondelinge toezegging van de elektrische deuren in de flat.

Tot dan!

Lieve groetjes Sanne

Logo

3 gedachten over “Jippie…! Mijn rolstoel is besteld!”

 1. Hallo

  Ik ben Linda , 35 jaar en sta er alleen voor met 3 meiden.
  Wat fijn dat je de rolstoel krijgt. Ik heb ook crps in linker enkel/ voet. Ik krijg ook de quickie neon sa. Over 3 weken hoop ik hem in huis te hebben. Ben benieuwd wat je ervan vind.

  groetjes Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *