Mijn Ferrari is gebracht!!!

 

ferrari_logoVandaag zou ik eigenlijk een blog schrijven over vooroordelen, maar mijn hoofd is nu alleen nog maar bij mijn nieuwe scoot en niet bij mijn andere blog. Maar die houden jullie tegoed hoor, was er zelfs al aan begonnen vanochtend! Maar ja, als ze dan ineens je Ferrari komen brengen…

Ferrari? Ja zeker! Die naam kreeg hij van de medewerker van Welzorg die hem vanmiddag kwam brengen. In een vorige blog was ik niet te spreken over Welzorg, omdat ze mijn scootmobiel aan iemand anders hadden gegeven. Maar,… als je commentaar kunt hebben, dan moet je ook complimenten kunnen geven en die verdienen ze nu zeker. Want ze hebben het probleem echt heel snel en go   ed opgelost! In een week tijd hebben ze ergens anders een zelfde type scoot vandaan getoverd en rijklaar gemaakt.

 Mijn Ferrari (1)

De aankomst

De medewerker van Welzorg deed de klep open van zijn vrachtwagentje en daar stonden meerdere scootmobielen in. Waarop ik van de spanning zei:”O leuk! Mag ik er eentje uitkiezen?” Nou, zegt ie; “Ik zou een Ferrari niet om willen ruilen!” Mijn scootmobiel noemde hij de Ferrari onder de scootmobielen. Dat beloofde meteen iets goeds. Hij haalde hem eruit en daar stond ie te blinken in het zonnetje. Wat een prachtige dag was het ook vandaag!

Hij heeft alle instellingen voor me goed gezet. De hoogte van de stoel, armleuningen, stuur, etc. Daarna mocht ik even een stukje rijden en gaf hij me veel tips voor onderweg. Echt heel fijn dat hij hier zo veel tijd voor nam.

Toen alles duidelijk was en ik geslaagd was voor de test, gingen we naar de scootmobiel stalling. Hij heeft de oplader van de accu aangesloten en ook hier heeft hij weer heel veel uitgelegd. Tot slot kreeg ik wat informatieboekjes en moest ik wat formulieren ondertekenen. Ik mag hem voor onbepaalde tijd lenen, wat ik wel een relaxed idee vind. Niet dat je tussendoor steeds gekeurd moet worden en in spanning moet zitten bijvoorbeeld.

 

Bling bling

Mijn Ferrari (4)De scoot zelf ziet er fantastisch goed uit! Het is een Trophy 6. Hij heeft onder andere nieuwe accu’s, een stuur, voorband en ziet er ook echt als nieuw uit. Achterop de scoot zit een houder waar ik mijn krukken in kan meenemen en voorop zit een boodschappenmandje. Hij kan twaalf km per uur. Omdat ik weinig kracht in mijn handen heb, zit er dubbele bediening op het stuur. Hierdoor kan ik zelf afwisselen of ik met rechts of links gas wil geven.

Mijn Ferrari (2)Het stuurtje zelf is ook heel fijn en erg duidelijk met picto’s. Ideaal voor een beelddenker als ik ;-). Er zit een km teller op, een dagteller en een snelheidsmeter. En met een knop kun je de snelheid aanpassen. De stoel is extra zacht en geveerd, om de pijn bij iedere hobbel tot een minimum te beperken.

 

Blij blij blij blij blij

Volgens mij heeft de meneer van Welzorg nog nooit een klant gehad die zo blij en enthousiast een scootmobiel in ontvangst heeft genomen. Het is en blijft wel een dubbel gevoel natuurlijk, maar op dit moment heeft mijn blijheid echt de overhand. Het wordt wel wennen dat ik nu zelf naar de supermarkt, apotheek, tuin of ergens anders heen kan. Niet meer aan anderen hoeven vragen wanneer iemand mij kan helpen. Niet meer hoeven plannen. Niet meer vastzitten aan afspraken. Natuurlijk is het super dat ik mensen om me heen heb die mij willen helpen, maar voor mij persoonlijk is het toch fijner dat ik niet meer zo afhankelijk ben van anderen. Wat een vrijheid YES! En ik kan nu mijn hondje ook weer fatsoenlijk uitlaten. Als ze hier was dan kon ik al maanden lang alleen maar een blokje om ons flatje doen. Maar nu kan ik het park weer in! Daar kijk ik echt heel erg naar uit. Wel zal ik me goed moeten aankleden, want je zit natuurlijk wel heel stil op zo’n scoot en dat is best koud. En kou betekend in mijn geval heel veel meer pijn. In de winter zal ik hem daarom alleen voor de noodzakelijke dingen gebruiken, maar van het voorjaar hoop ik er lekker mee naar de tuin te kunnen. Ik kijk er nu al naar uit!

 

Mijn eerste bestemming zal zijn: Samen met de scoot en mijn hondje, lekker naar het park hier om de hoek!

 Mijn Ferrari (6)Mijn Ferrari (5)


Tot de volgende blog!

Lieve groetjes van een over enthousiaste
Sanne!
Logo

7 gedachten over “Mijn Ferrari is gebracht!!!”

    1. Dank je lieve Tea, ja, ik ben als eerste met mijn hondje naar het park gegaan! Ze vond het geweldig en super leuk ook om mee te rennen naast de scoot! Allebei waren we blij! xxx

  1. Ook ik heb een scootmobiel, mijn cabriootje. Ik noem hem altijd mijn vriend EN mijn vijand, moeilijk dat ik daarin moet zitten, maar hij geeft heel veel zelfstandigheid terug. Ik wens je er veel veilige kilometers mee.

    1. Je cabrio! Wat leuk gevonden! Toen ik nog op mijn brommer kon rijden zei ik altijd dat ik er ook airco op had zitten, sommige mensen zag je echt even nadenken… Dubbel is dat gevoel ja, ben je super blij, maar t is niet leuk dat je hem nodig hebt. Maar dat ik weer zelfstandiger ben dat is echt wel heel fijn. xxx

  2. Het duurde even, maar je hebt nu wel een mooie snelle scoot gekregen! En dat het dubbel voelt begrijp ik wel, maar je krijgt er zo’n stuk vrijheid mee terug, dat is toch veel waard. je zou nog eens op het internet kunnen zoeken of ze in je Gemeente ergens een scootmobielcursus organiseren, daar krijg je vaak nog meer handige tips. Heel veel rijplezier in je mooie rode Ferrari! X

    1. Dank je wel voor je lieve reactie en je tip! Hij rijdt echt heel fijn! Ben met mijn hondje naar het park geweest! Nu wordt het wel te koud, maar in het voorjaar ga ik lekker veel op pad! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *