Mijn hulpmiddelen in beeld

imagesBegin dit jaar heb ik (voor de derde keer!) een aanvraag ingediend voor hulp en hulpmiddelen, bij de WMO. Vorig jaar werd ik tot twee keer toe zonder pardon weer buiten gezet. Maar deze keer kreeg ik een WMO consulente die mij gelukkig direct serieus nam en zich zelfs schaamde voor haar eigen collega’s. Nu, een half jaar later, is alles eindelijk rond! 

Mijn Hulpmiddelen (2)Nadat ik in december 2004 mijn enkel brak waren mijn allereerste hulpmiddelen deze krukken, die ik leende via de thuiszorg.

 

Helaas kreeg ik direct na de operatie complicaties en CRPS in mijn linkerbeen. Ik kreeg veel medicatie in de hoop de CRPS te genezen. Dit lukte voor een heel groot deel, tot het jaar 2010.

Mijn Hulpmiddelen (3)

 


In oktober 2010 moest ik worden geopereerd aan de knie van mijn andere been en ook daar kwam CRPS in. Tot overmaat van ramp is het zich daarna langzaam aan gaan verspreiden door de rest van mijn lichaam. Het aantal en soorten medicijnen is in de loop van de laatste jaren fors toegenomen. Het is niet fijn om medicijnen te moeten slikken, maar ze zijn wel degelijk een hulpmiddel voor me. 

Mijn Hulpmiddelen (3a)Deze douchekruk is erg fijn. Nu kan ik zittend douchen, afdrogen en mijn haren föhnen. 
Dat scheelt me een hoop energie en pijn in mijn benen.

Sommige hulpmiddelen moet je via de WMO aanvragen, andere via de zorgverzekering. In mijn geval de trippelstoel en het hoog-laag bed.

Mijn Hulpmiddelen (4)Deze trippelstoel lijkt op een gewone bureaustoel, maar heeft bij je voeten geen wielen, waardoor je door je huis kan tippelen. Ook kan hij hoger dan de meeste bureaustoelen en zit er een rem op. 

Hieronder een foto van mijn hoog-laag bed, waar ik erg blij mee ben. Ik lig voor halve dagen op bed en dan is het heel belangrijk dat je een goed bed hebt. Ik heb hem bij mijn raam staan, kan ik lekker naar buiten kijken. Aan het bed kun je net als bij een ziekenhuis bed van alles verstellen. De hoogte van het hele bed, van het voeteneind en het hoofdeind. Er kan ook een papegaai op, maar die heb ik nog niet nodig. Ik ben erg blij dat het bed geen ziekenhuis ‘look’ heeft. Het hout vind ik heel mooi en warm van kleur.
En de zijkanten zijn van hetzelfde hout, alleen die kun je nu niet zien (er lag te veel troep onder mijn bed whahahaha). O ja het matras is een anti decubitus matras, is tegen doorliggen.

Mijn Hulpmiddelen (5)

Terug naar de hulpmiddelen die ik via de WMO heb gekregen. Mijn Hulpmiddelen (12a)Op de dag dat de lieve WMO consulente bij mij op huisbezoek kwam, heeft ze direct de huishoudelijke hulp voor me geregeld. Ik hoefde niet eerst mijn aanvraag af te wachten, omdat ik al maanden niks meer in mijn huisje had kunnen doen. Er groeide geen schimmel tegen het behang hoor, hihi. Het zijn de zwaardere dingen die ik niet meer kan. Stofzuigen, ramen lappen, dweilen, wc en badkamer poetsen, bed verschonen, etc. Het is zo fijn dat ik nu hulp heb!  

En dan nu mijn Ferrari! Mijn scootmobiel!

Mijn Hulpmiddelen (8)

Het is een Trophy 6 en je kunt er alles over lezen in één van mijn vorige blogs, zie; Mijn Ferrari is gebracht!

Mijn Hulpmiddelen (10)Voordat mijn scoot kon komen, waren er een aantal aanpassingen aan de flat nodig. Zoals elektrische deuren, lage drempeltjes en een stalling. We hebben hier namelijk geen eigen berging of fietsenstalling. Maar je hebt hele mooie mobiele scootstallingen tegenwoordig en die hebben ze geplaatst. 

Mijn Hulpmiddelen (11)

De klep gaat hydraulisch open, met een sleutel. Daarna kun je de deurtjes met de hand open zetten en de scoot naar binnen rijden.

Het laatste wat binnen is gekomen is mijn Budha! Mijn Quickie Neon SA rolstoel! Alles daarover kun je lezen in een eerdere blog; Rolstoel voor een Buddha?

Mijn Hulpmiddelen (6)

Naast de WMO hulpmiddelen, heb ik zelf ook wat dingetjes aangeschaft. Deze wil ik graag met jullie delen.

Mijn Hulpmiddelen (7a)Dit zijn handschoentjes die ik gebruik als ik in mijn rolstoel zit. Erg fijn omdat ze aan de binnenkant stroef zijn. Heb alleen wel gemerkt dat ze zonder vingers nu echt te koud zijn in de winter, dus ga ik op zoek naar handschoentjes die helemaal dicht zijn. 

Mijn Hulpmiddelen (12b) Het volgende is een sleutelring, waar je niet je nagels bij afbreekt als je er een nieuwe sleutel aan wilt maken. Ook heb je veel minder kracht nodig. Ideaal!

Wat ik ook een geweldig gemakkelijke uitvinding vind, is dit. Een afstandsbediening waarmee je verschillende lampen kan bedienen! Ik hoef niet meer te bukken, achter me te reiken of ergens naar toe te lopen! Klinkt heel lui, maar als je bedenkt dat iedere beweging die ik maak veel pijn doet, dan is dit echt een hele fijne oplossing. Gewoon bij de Lidl vandaan!

Mijn Hulpmiddelen (17)

Omdat ik de koude vorm van CRPS heb, vriezen met name mijn benen er wel eens af. Oké, dat is niet waar. Maar ze voelen wel iedere dag alsof ze bevroren zijn. En de zomer heb ik daar heel weinig last van, maar in de winter is het iedere dag raak. Dit elektrische dekentje komt bij de Lidl vandaan. Het heeft de grootte van een hoofdkussen en is in verschillende standen te zetten. Ook gaat ie automatisch uit na een uurtje en…. je kunt er zelfs aroma therapie mee doen! 

Mijn Hulpmiddelen (13)

De kou is echt funest voor CRPS. Zelfs met de kachel op twintig graden, zijn mijn voeten, handen en het puntje van mijn neus ijskoud. Mijn Hulpmiddelen (14) Daarom draag ik zelfs in huis en in bed beenwarmers. Als ik op de laptop of Ipad bezig ben, draag ik handschoentjes tegen de kou. Want kou betekend in dit geval een intense vries pijn. De linker heeft speciale tablet vingertoppen.

Het volgende is misschien een beetje een gek iets. “Zal ik het wel of niet plaatsen;” dacht ik. Er zijn perioden dat ik enorme zweetaanvallen heb, en nee ik ben niet in de overgang! Mijn Hulpmiddelen (15)Als je dan iedere keer moet douchen of jezelf moet wassen, dan heb ik pech, want dat kan ik niet. En het zijn voornamelijk mijn gezicht en oksels en dan is het toch wel handig om er gewoon even een verfrissingsdoekje voor te kunnen gebruiken. Deze billendoekjes van Huggies zijn lekker groot en dik en ruiken niet naar Zwitsal 😉

Mijn Hulpmiddelen (16)En dit is mijn favoriet! Droogshampoo van Andrélon. Dat scheelt echt minstens één of twee keer je haren moeten wassen, drogen, fohnen, etcetera. Hoe langer ik onder de douche sta, of zit, hoe meer pijn en tintelingen ik krijg in mijn benen. Mijn spieren zijn heel snel moe en gaan dan trillen en schokken. Het is voor mij echt heerlijk om een keertje minder mijn haren te hoeven wassen. Een echte aanrader! Spuit niet te dicht op je haar want dan kan het wit uit slaan! Er zijn wel beauty blogs die uitleg geven.

Zo, nu heb ik alle producten wel gehad geloof ik! Uiteraard heb ik heel veel steun aan mijn familie, vrienden, lotgenoten en iedereen die me lief is. Vooral mijn hondje Gipsy en Poes Floortje horen in dit rijtje thuis.

Tot de volgende blog!

Heel veel groetjes,
Sanne
cropped-Logo300.jpg

10 gedachten over “Mijn hulpmiddelen in beeld”

 1. Lieve Sanne, hoera voor de wmo-mevrouw, zo hoort het. Ook ik ben benieuwd naar waar je de sleutelring hebt gekocht? Al die hulpmiddelen; ik noem ze mijn vriend EN mijn vijand. Liefs, Gerda.

  1. Hoi Gerda! Ja inderdaad een hele grote hoera voor mijn WMO consulente! Bij mij zullen mijn hulpmiddelen ook altijd mijn ‘vriend en vijand’ blijven denk ik.
   De sleutelring is echt super handig! Ik had van mijn blog makkelijk een ‘shoplog’ kunnen maken, hihi. Ik heb hem gekocht op de Supportbeurs afgelopen jaar. Hij is van http://www.able2.nl Daar kun je als particulier niet bestellen, maar als je in het menu kijkt, kun je klikken op ‘dealers’. Dan krijg je een overzicht en een landkaart met alle winkels waar hij te koop is. Hopelijk is er een winkel bij je in de buurt! En anders kun je hem vaak online bestellen bij die winkels. Heel veel plezier ervan! Heel veel liefs van mij!

 2. Sanne, Wat heb je het weer goed beschreven. Ik heb het weer met veel plezier gelezen. Zo fijn om te lezen dat er gelukkig iemand kwam van de WMO die zag dat je dit allemaal nodig hebt. Die huisbezoeken zijn niet voor niks. En dank je wel voor alle tips. Die komen zeker van pas. Xx

  1. Hoi lieve Brenda! Ja, ondanks alle negatieve berichten over de WMO en alle veranderingen, heb ik daar niks van gemerkt. De gemeente Den Bosch heeft mij super goed geholpen! Het duurde wel allemaal best lang, maar dat lag absoluut niet aan hen. Ik besef me wel dat ik echt geluk heb gehad met mijn WMO consulentes. Ik hoop zo dat de mensen die nu wel de dupe zijn van de politiek, alsnog krijgen waar ze recht op hebben. Fijn om te horen dat je plezier hebt aan het lezen van mijn blogs. Dank je meid! xxx

  1. Ja he! Daar heb je helemaal gelijk in! Ik moet er wel aan wennen gek genoeg! Van de week had ik medicijnen nodig en ik wilde al bijna mijn vader vragen om me te helpen om bij de apotheek te kunnen. Maar… Ik kon nu gewoon mijn Ferrari pakken en er zelf naar toe! Ik voelde me zo vrij! Een geweldig gevoel! xxx!

 3. Hoi lieve Sanne, niet opgeven heb ik in MN jeugd erin gestampt gekregen. Dus probeer ik. Opnieuw te reageren.
  Weer mooi en vloeiend neergezet en vele dingen erg herkenbaar.
  Fijn alle lieve mensen ,Gipsy en Floortje rondom jou. Ciao Ferrari, Buddha ladyxxxx hou je in m’n hartje xxxx

  1. Hoi lieve Micheline! Inderdaad meis, Don’t give up! 😉
   Dank voor je lieve woorden, ik heb jou ook voor altijd in mijn hart. Dikke kus!

 4. super leuk weer beschreven en zo jammer dat je het nodig hebt, maar zo super dat het er is. enne die sleutelring is echt fabtastisch die zal ik ook wel willen hebben, waar krijg je die (of eigenlijk waar koop je die 😉 )

  1. Hoi José! Ja dubbel zal het gevoel altijd wel blijven denk. Dat je blij bent met al je hulpmiddelen, maar ook best wel moeilijk dat je het allemaal nodig hebt he. De sleutelring is echt super handig! Ik had van mijn blog makkelijk een ‘shoplog’ kunnen maken, hihi. Ik heb hem gekocht op de Supportbeurs afgelopen jaar. Hij is van http://www.able2.nl Daar kun je als particulier niet bestellen, maar als je in het menu kijkt, kun je klikken op ‘dealers’. Dan krijg je een overzicht en een landkaart met alle winkels waar hij te koop is. Hopelijk is er een winkel bij je in de buurt! En anders kun je hem vaak online bestellen bij die winkels. Heel veel plezier ervan! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *