WMO / ZORG met CRPS

 

Door alle bezuinigingen en (komende) veranderingen binnen de zorg, is er veel onduidelijk en ook onzeker.

Omdat mijn gezondheid de laatste twee jaar (het is nu 2014) in een rap tempo achteruit is gegaan, ben ik steeds meer aangewezen op hulpmiddelen.

En aangezien ik geen suikeroom heb en ook geen geldboom op het balkon heb staan, zal ik hiervoor moeten aankloppen bij de gemeente en de zorgverzekering.

Deze aanmelding is inmiddels in volle gang. Mijn WMO-consulente heeft voor me geregeld dat de huishoudelijke hulp diezelfde week nog is gestart. Het was namelijk goed te zien dat ik al maanden niks meer had kunnen doen.

Van de aanvraag voor de douchestoel, rolstoel en scootmobiel heeft ze een spoedopdracht gemaakt. Aanstaande maandag komt er iemand om te kijken waar de rolstoel en scootmobiel allemaal aan moet voldoen en wat voor aanpassingen er nodig zijn. Ook zijn er in de aanvraag een scootmobiel stalling en elektrische deuropeners meegenomen.

Ook heb ik categoriale bijzondere bijstand aangevraagd. Dat had ik in februari 2013 ook al gedaan, maar toen was mijn inkomen te hoog zeiden ze. Dit bleek achteraf niet te kloppen, want ik heb inmiddels de bevestiging per brief ontvangen dat het wel wordt toegekend. Terwijl mijn uitkering niks veranderd is.

De WMO-consulente heeft ook een aanvraag ingediend voor taxi vervoer. De regiotaxi en Valys geloof ik. Daar heb ik nog niks op gehoord.

Zodra ik meer weet dan zal ik deze info aanvullen.

Groetjes Sanne!

cropped-Logo300.jpg